FilmTotaal Filmoverzicht November 2013 – Filmtip: 16 Dec 2013 TvGids! Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 20:30 op SBS6! UITZENDINGGEMIST Series: Miami Ink! – American Chopper – Chop Shop – American Hotrod – London Ink & L.A. Ink!

TV-film van de dag

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
It All Ends

20:30 op SBS6

 

» Alle films

Gerelateerd nieuws:

26-09-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Oktober
16-09-2013: FEATURED: Slechtste special effects in films ooit30-08-2013: FilmTotaal Filmoverzicht September
14-08-2013: FEATURED: DC Cinematic Universe
28-06-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Juli
23-05-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Juni
29-04-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Mei
29-03-2013: FilmTotaal Filmoverzicht April
25-02-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Maart
28-01-2013: FilmTotaal Filmoverzicht Februari
26-12-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Januari
26-11-2012: FilmTotaal Filmoverzicht December
29-10-2012: FilmTotaal Filmoverzicht November
24-09-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Oktober
27-08-2012: FilmTotaal Filmoverzicht September
30-07-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Augustus
29-06-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Juli
29-05-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Juni
26-04-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Mei
31-03-2012: FilmTotaal Filmoverzicht April
27-02-2012: FilmTotaal Filmoverzicht Maart

FilmTotaal Filmoverzicht November

Geplaatst door Jim op 28-10-2013 20:43 – Bron: FilmTotaal

Onophoudelijk worden we overspoeld door nieuwe bioscoopfilms. Elke week gaan er gemiddeld zo’n zes in première. Hieronder een selectie van de grootste, interessantste of opmerkelijkste releases van de komende maand. Klik hier voor het volledige overzicht.

Carrie (7 november)

Regisseur: Kimberly Peirce
Cast: Chloe Moretz | Julianne Moore | Judy Greer
Genres: Drama | Horror

In deze nieuwe verfilming van horrorauteur Stephen Kings debuutroman Carrie krijgen we opnieuw het verhaal van Carrie White voorgeschoteld. Ditmaal wordt het geteisterde meisje met bovennatuurlijke krachten gespeeld door Chloe Moretz, die we kennen van films als Kick-Ass. Ze is een buitenbeetje, die Carrie, en wordt beschermend opgevoed door haar extreem religieuze moeder (gespeeld door Julianne Moore). Op de avond van haar eindejaarsgala wordt Carrie zo erg gepest dat ze zichzelf niet meer in de hand kan houden. Ze laat haar telekinetische krachten los op haar klasgenoten en richt een bloedbad aan in het kleine dorpje waarin ze woont. Leuk feitje: Shailene Woodley (die in The Amazing Spider-Man 2 de rol van Mary-Jane Watson zou spelen), kreeg de rol aangeboden, maar wees ‘m af. Verder deden ook Haley Bennett, Emily Browning, Lily Collins en Bella Heathcote auditie.

Blackfish (7 november)

Regisseur: Gabriela Cowperthwaite
Cast: Kim Ashdown | Ken Balcomb | Samantha Berg
Genre: Documentaire

Blackfish ging in januari van dit jaar in première op het Sundance Film Festival. De film draait om Tilikum, een show-orka, die meerdere mensen heeft gedood tijdens zijn leven in gevangenschap. Regisseuse Gabriela Cowperthwaite ging op onderzoek uit en vertelt in deze film het verhaal van de zoogdieren die in gevangenschap worden gehouden. De film poogt de kijker na te laten denken over de zin van het in gevangenschap houden van dergelijke intelligente zoogdieren, en de grote gevolgen voor de psychologische toestand van de dieren in overweging te nemen. In een reactie op de goed ontvangen film liet Seaworld, waar de documentaire zich vooral op richt, weten het niet eens te zijn met het beeld dat wordt geschetst.

Het Diner (7 november)

Regisseur: Menno Meyjes
Cast: Thekla Reuten | Kim van Kooten | Daan Schuurmans
Genres: Drama | Thriller

De broers Serge Lohman (Daan Schuurmans), een politicus in de race voor het premierschap en Paul (Jacob Deerwig), een mislukte geschiedenisleraar, maar nu huisman, gaan met hun vrouwen Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten. In eerste instantie gaan de gesprekken over koetjes en kalfjes, maar er heerst een duidelijke spanning onder de twee koppels. Ze zijn samengekomen om iets veel belangrijkers te bespreken: de daden van hun kinderen. Die hebben iets verschrikkelijks op hun geweten, dat hun toekomst kan verwoesten. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Herman Koch. Actrice Cate Blanchett zal een Amerikaanse verfilming voor haar rekening nemen.

Breakfast at Tiffany’s (14 november)

Regisseur: Blake Edwards
Cast: Audrey Hepburn | George Peppard | Patricia Neal
Genres: Komedie | Drama | Romantiek

In deze klassieker draait het allemaal om schrijver Paul Varjac (Georges Peppard) en zijn extravagante buurvrouw Holly Golightly (Audrey Hepburn). Zij is een echte socialite, die haar dates op charmante manier geld afhandig weet te maken. Varjac voelt zich, ondanks de morele bezwaren die hij koestert bij de manier van handelen van zijn buurvrouw, tot haar aangetrokken. De rol van Hepburn wordt meestal aangehaald als één van haar besten, en meest kenmerkende. Ze was echter niet de eerste keuze, dat was Marilyn Monroe. Zij weigerde de rol, omdat ze die te gewaagd vond. Voor Hepburn vormde dat juist een kans, want ze wilde af van haar brave imago. De rokend en drinkende Holly was voor haar perfect om dat doel te realiseren.

The World’s End (14 november)

Regisseur: Edgar Wright
Cast: Simon Pegg | Nick Frost | Martin Freeman
Genres: Actie | Komedie | Sci-Fi

Oorspronkelijk zou The World’s End niet in de Nederlandse bioscopen draaien. Er kwam een petitie, maar studio Universal liet zich niet kennen. Uiteindelijk werd toch besloten om de film naar Nederland te brengen, en op 14 november zal deze afsluiter van de Three Flavoured Cornetto Trilogy dan eindelijk in de bioscopen draaien. Eerder verschenen de films Shaun of the Dead en Hot Fuzz in deze trilogie, waaraan Simon Pegg, Nick Frost en regisseur Edward Wright allen werkten. In The World’s End overtuigt Gary King (gespeeld door Pegg) vier van zijn jeugdvrienden om een kroegentocht te ondernemen in hun geboorteplaats. Toen ze nog pubers waren hadden ze geprobeerd deze zelfde tocht, waarbij ze maar liefst twaalf kroegen aan wilden doen, te ondernemen, maar konden ze hem niet afmaken. Nu proberen ze het dus nog eens. Maar, tijdens hun legendarische poging, gebeuren er een aantal bizarre dingen in het kleine stadje, die wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld…

The Counselor (14 november)

Regisseur: Ridley Scott
Cast: Michael Fassbender | Penélope Cruz | Brad Pitt
Genre: Thriller

In deze nieuwe film van regisseur Ridley Scott draait het allemaal om een zeer gerespecteerd advocaat die in de drugswereld verzeild raakt. Verleid door het rijke en spannende leven van de georganiseerde misdaad, besluit hij mee te werken aan een illegale deal. Het is zijn intentie om dat slechts één keer te doen, maar al snel ontdekt hij dat er geen weg terug is, en moet hij vrezen voor niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn dierbaren. De productie van deze film werd een week lang stilgelegd, in augustus 2012. Toen pleegde de broer van Ridley Scott, Tony Scott, zelfmoord. De opnames werden op 3 september hervat.

Diana (14 november)

Regisseur: Oliver Hirschbiegel
Cast: Naomi Watts | Naveen Andrews | Douglas Hodge
Genres: Biografie | Drama

Deze productie is niet alleen een dramafilm, maar volgens Rottentomatoes ook écht een drama. In deze biografische film speelt Naomi Watts de rol van Diana, de Prinses van Wales. We volgen de laatste twee jaar van haar leven, en de geheime liefdesrelatie die ze had met de hartchirurg Dr. Hasnat Khan, en eindigen uiteraard bij haar overlijden in Parijs. Oorspronkelijk zou de rol gespeeld worden door Jessica Chastain, maar zij kon wegens agendaproblemen niet. Stom genoeg kwam er bij de tunnel waar de Prinses overleed, bij Place de l’Alma in Parijs, een poster van de film te hangen. Dit stuitte op veel protest, waarna de poster verwijderd werd.

The Hunger Games: Catching Fire (20 november)

Regisseur: Francis Lawrence
Cast: Jennifer Lawrence | Josh Hutcherson | Elizabeth Banks
Genres: Actie | Avontuur | Thriller

Na het succes van The Hunger Games kon dit vervolg uiteraard niet uitblijven. We volgen Katniss (Jennifer Lawrence) en Peeta (Josh Hutcherson) in de nasleep van de Hongerspelen, die zij wonnen. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool; een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. Tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten moeten de twee de wereld ervan overtuigen dat die écht is. Hun levens komen nog meer onder druk te staan als het Capitool de 75ste Hongerspelen aankondigt. De speciale editie is een Quarter Quell, waarin de winnaars van de afgelopen vijfentwintig Hongerspelen het tegen elkaar moeten opnemen.

The Fifth Estate (21 november)

Regisseur: Bill Condon
Cast: Benedict Cumberbatch | Daniel Brühl | Alicia Vikander
Genres: Drama

In The Fifth Estate worden de eerste jaren van klokkenluiderswebsite WikiLeaks getoond. We volgen Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) en Julian Assange (Benedict Cumberbatch) tijdens het oprichten van de site, en de eerste controversiële informatie die ze naar buiten lekken. Het succes van de site maakte zijn makers onmiddellijk bekend, en transformeerde de manier waarop de media te werk gaan. WikiLeaks liet weten niet blij te zijn met de film. Dat komt bovenal voort uit onvrede met de boeken waarop deze gebaseerd is. Het ene boek waar de film zich op baseert is afkomstig van Domscheit-Berg, Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange and the World’s Most Dangerous Website, en het boek WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy van de Britse journalisten David Leigh en Luke Harding. Beide boeken schrijven kritisch over Assange.

Captain Philips (21 november)

Regisseur: Paul Greengrass
Cast: Tom Hanks | Catherine Keener | Christopher Stadulis
Genres: Actie | Biografie | Drama | Thriller

In 2009 werd het Amerikaanse vrachtschip M.V. Maersk Alabama vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot met piraten. De bemanning kon ze niet afweren, maar de kapitein zette alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. In de film draait het bovenal om het samenspel tussen Captain Philips en Muse, de piraat die de rol van kapitein op zich neemt als hij het schip kaapt. Wanneer de situatie steeds verder uit de hand loopt, en het schip dichterbij de kust komt, zien de mannen in dat deze krachtmeting grote gevolgen zal hebben. Captain Philips was de openingsfilm van het New York Film Festival, en werd daar zeer positief ontvangen. Het scenario, de regie, de productie, cinematografie en het acteerwerk, ze werden allemaal geprezen.

Oldboy (28 november)

Regisseur: Spike Lee
Cast: Josh Brolin | Elizabeth Olsen | Samuel L. Jackson
Genres: Actie | Drama | Mysterie | Thriller

In 2009 werd al gepoogd om een Amerikaanse remake van Oldboy van regisseur Park Chan-wook te maken, maar die poging strandde na een rechtszaak over de filmrechten. Spike Lee wist de film uiteindelijk van de grond te krijgen. In deze film wordt de succesvolle marketing executive Joe Doucett (Josh Brolin) zonder enige aanleiding op een dag in totale eenzaamheid vastgezet. Twintig jaar later laat zijn anonieme gevangennemer hem ineens vrij. Als ware hij bezeten, begeeft Joe zich op een missie, om erachter te komen wie en waarom iemand hem dit vreselijke lot aan wilde doen. Al snel wordt hem duidelijk dat het sadistische spel nog lang niet voorbij is.

Mannenharten (28 november)

Regisseur: Mark de Cloe
Cast: Georgina Verbaan | Katja Herbers | Hadewych Minis
Genre: Komedie

In deze Nederlandse romantische komedie draait het om een aantal mannen die stuk voor stuk op zoek zijn naar liefde en geluk. Verbonden door hun sportschoolbezoek volgen we een zestal mannen. Reclameman Tim (Daan Schuurmans) raakt in paniek door zijn naderende huwelijk met de in zijn ogen perfecte Laura (Hadewych Minis). Zijn beste vriend Wouter (Jeroen Spitzenberger) moet juist alles op alles zetten om zijn relatie met Nicole (Katja Herbers) in stand te houden. De verlegen Niels (Fabian Jansen) hoopt in de onlangs gescheiden Susanne (Georgina Verbaan) een vrouw voor het leven te vinden. Maar weet niet dat haar ex, Frank (Teun Kuilboer) niet van opgeven weet. Ook womanizer Dennis (Barry Atsma) komt in een lastig parket, als hij de succesvolle volkszanger Roy (Jon van Eerd) naast zich in bed moet dulden. Stuk voor stuk mannen op zoek naar een plek in het leven.

Naar welke film kijk je het meeste uit deze maand?
Carrie (7 november)
Blackfish (7 november)
Het Diner (7 november)
Breakfast at Tiffany’s (14 november)
The World’s End (14 november)
The Counselor (14 november)
Diana (14 november)
The Hunger Games: Catching Fire (20 november)
The Fifth Estate (21 november)
Captain Philips (21 november)
Oldboy (28 november)
Mannenharten (28 november)
Bekijk resultaten
surveys & polls

© FilmTotaal 2013

» Alle films

Bron: www.filmtotaal.nl  

DAILY SERIES for time schedules click on the links below.

Miami Ink

American Chopper

Chop Shop

American Hotrod

London Ink

L.A. Ink

Bron: Discovery Channel

bron: www.uitzendinggemist.nl
http://static.discoverymedia.com/videos/components

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s